Április 1-től hatályba lép az ügyfélkapus azonosítás a TAO EKR-ben

2020. március. 31., 10:23   |    

Április 1-től hatályba lép az ügyfélkapus azonosítás a TAO EKR-ben
Április 1-től hatályba lép az ügyfélkapus azonosítás a TAO EKR-ben

Április 1-től hatályba lép az ügyfélkapus azonosítás a TAO EKR-ben

 

Ezúton (is) szeretnénk tájékoztatni a sportszervezeteket, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az elektronikus ügyintézésről szóló jogszabályok alapján 2020. április 1-től bevezeti az eljáró személyek egyedi azonosítását (ügyfélkapu, cégkapu) a TAO Elektronikus Kérelmi Rendszerben (EKR).

A szolgáltatás aktiválásához az EKR-t évadonként ütemezve, központilag egy-egy napra leállítják az alábbi beosztás szerint.

2020/2021-es évad: 2020. március 30., hétfő;
2019/2020-as évad: 2020. március 31., kedd;
2018/2019-es évad: 2020. április 1., szerda;
2017/2018-as évad: 2020. április 2., csütörtök;
2016/2017-es évad: 2020. április 3., péntek;
2015/2016-os évad: 2020. április 6.,hétfő.

A leállítás ideje alatt az adott évadokba nem lehet majd belépni!

A bevezetésekhez kapcsolódó információkat, valamint az EKR ügyfélkapus belépésének és használatának tájékoztatóját a hír alján a letölthető dokumentumokban megtalálják.

Ügyfélkapus azonosítás a TAO Elektronikus Kérelmi Rendszerben

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, valamint a kapcsolódó jogszabályok előírásainak történő megfelelése céljából 2020. január 1. napjától az Elektronikus Kérelmi Rendszerben (EKR) bevezeti az ügyfélkapus azonosítást.

A fentebb említett rendelet alapján minden természetes személyt azonosítani szükséges a törvény által elismert szolgáltatással, melynek megfelelően a sportszervezet képviseletében eljáró ügyintézőnek, aki valamilyen formában használja az EKR-t (annak, aki csak az SFP-t, vagy csak az adatokat tölti ki, valamint annak is, aki csak azért lépett be eddig, hogy elektronikus aláírásával hitelesítsen egy beküldésre váró dokumentumot, továbbá a közreműködőknek is), ügyfélkapu hozzáférést, vagy azonosítási tanúsítvánnyal ellátott elektronikus személyazonosító igazolványt (eSZIG) szükséges igényelnie, amennyiben még nem rendelkezik velük. Jelenleg a rendszerben a sportszervezethez kötött felhasználónév-jelszó alapú azonosítás működik, így aki ismeri ezt, az be tud lépni és el tud járni a tagszervezet képviseletében, az új bejelentkezési metódussal viszont kiszorítható a visszaélések lehetősége, és az ügyintézés pontos nyilvántartásba kerül.
Az új eljárás első lépései összetettek, de nem bonyolultak, napi alkalmazásuk pedig nem igényel több időt, mint a korábbi folyamat.

Ezeken felül a jogszabály alapján minden sportszervezetnek – mint gazdálkodó szervnek - rendelkeznie kell cégkapuval is. Ez valósítja meg a jogszabály szerinti biztonságos kézbesítési szolgáltatást, amely garantálni fogja a sportszervezet részére/részéről történő dokumentumküldés és -fogadás során a hiteles dokumentum-feladást és -letöltést (-átvételt), nem átvett dokumentum esetén pedig a meghiúsulási igazolást. Amennyiben nem ismerik ezt a felületet, javasoljuk, hogy kérdezzék meg könyvelőjüket!

Az EKR-ben meglévő dokumentumtár megmarad, viszont csak akkor lehet majd letölteni egy dokumentumot, amennyiben a cégkapun keresztül átvételre került a küldött dokumentum, vagy a kézbesítési vélelem beállt.

A törvényi tájékoztató és a cégkapun belül történő lépések pontos leírása elérhető a hír alján a letölthető dokumentumok fülnél.

MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok