Átigazolási tájékoztató /2019 tél/

2019. január. 12., 14:34   |    

Átigazolási tájékoztató /2019 tél/

Tájékoztató

A jelenleg érvényben lévő Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat 18.§.5. pontja szerint a téli átigazolási időszak a labdarúgás és a futsal szakágakban, korosztálytól függetlenül (felnőtt, utánpótlás vonatkozásban) 2019. január 15-étől február 14 éjfélig tart. 

Az Igazolások, Átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül feltöltve tud megtörténni.

1. IGAZOLÁSOK (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)
Szükséges dokumentumok:
a) Kitöltött, aláírt, lepecsételt igazoló lap (3. sz. melléklet)
b) Anyakönyvi kivonat 
c) 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványkép 
d) NYIÁSZ szerinti 2. sz. melléklet
Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy abban az esetben, ha valaki már igazolt játékos a rendszerben, csak átigazolni lehet!

2. ÁTIGAZOLÁSOK
Szükséges dokumentumok:
a) Kitöltött, az átadó, átvevő csapat által cégszerűen aláírt, lepecsételt és a labdarúgó (törvényes képviselő) által aláírt Átigazoló lap (4. sz. melléklet)
b) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja, vagy útlevél)
c) Utánpótlás korosztálynál, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt adott egyesületében hivatalos mérkőzésen való pályára lépése:
- megkötött megállapodás,- működési költségtérítésre vonatkozó számla, a pénzmozgás megtörténtének igazolása (kötelező banki átutalás!)
d) Az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó átigazolásakor, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt adott egyesületében hivatalos mérkőzésen pályára lépése:
- működési költségtérítés érvényesíthető, de az átadó sportszervezet lemondhat róla.


Felhívjuk az egyesület figyelmét, hogy átigazolási kérelem benyújtásakor, ha nem szabályszerűen kitöltött átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

Fényképek
Versenyengedélyt csak abban az esetben tudunk kiadni, ha a játékos fényképe érvényes (fekete-fehér, vagy a lejárt képpel megegyező képet nem fogadunk el).
Amennyiben a fénykép a versenyengedély kiadását követően jár le, az nem befolyásolja a versenyengedély érvényességét!

Az (át)igazoló lap érvényessége 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.

További információk megtalálhatók az alábbi linken (2018.06.15-én hatályba lépett NYIÁSZ szabályzat): ITT!


További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok