Az amatőröknek még várniuk kell a közös edzésekkel

2020. május. 04., 21:33   |    

Az amatőröknek még várniuk kell a közös edzésekkel

Bár hétfőtől hatályba léptek a kormány sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedései, a rendelet nem jelenti azt, hogy az egyesületeknél automatikusan elkezdődhetnek a közös edzések, s a klubok zárt kapus mérkőzéseket rendezhetnek.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról ugyanis az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni. Vagyis idehaza labdarúgás sportágban a bajnokságokat szervező MLSZ hivatalos állásfoglalását kell figyelembe venni. Amíg a szövetség nem módosítja a március 16-án kihirdetett a bajnokságok felfüggesztésére és a közös edzések tilalmára tett javaslatait, addig ez a rendelkezés marad hatályban.
A testület elnöke, Csányi Sándor korábban kijelentette, az NB I és az NB II csapatai rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amire támaszkodva megteremthetők az újrakezdés feltételei (mérkőzések előtti tesztelés, esetleges fertőzöttek elkülönítése, további egészségügyi előírások betartása), ám a tesztelés jelentős költségeit elő kell teremteni. Ezzel összefüggésben, az amatőr futball és a Bozsik-program mielőbbi újbóli elindulásával kapcsolatban elmondta: „Azok indulnak a legkevésbé újra” – indoklásképpen az egészségmegőrzéshez szükséges tesztelés tetemes költségét, lebonyolításának fizikai nehézségeit, a teljes utánpótlás- és felnőttmezőnyt tekintve százezres nagyságrendű részvételt felhozva.
Az MLSZ várhatóan hamarosan meghozza a kormánydöntéshez kapcsolódó határozatait – addig is a sportklubok türelmét kérjük –, s amint ez megtörténik, a változásokról körlevélben, honlapunkon és a médián keresztül azonnal értesítjük azok illetékeseit.


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok