Az edzőképzés megújult struktúrája

2021. január. 17., 15:50   |    

Az edzőképzés megújult struktúrája

Az ELN-202/2020 (12.14.) számú elnökségi határozat alapján az edzőképző tanfolyamok ágrajza a következők szerint módosul 2021. február 01-től:

Az UEFA Edzőképzési Konvenció 2020. évi kiadásának útmutatása alapján az MLSZ Edzőképzési Intézet két új tanfolyamot indít a jövőben: UEFA C és UEFA Youth B. Mindkét tanfolyam – összhangban az MLSZ Elnökségének célkitűzéseivel – a pre-akadémiai korosztályok képzésére fókuszál: amíg az UEFA C az U6-U13 korosztályok kibővített képzési anyagát tartalmazza, addig az UEFA Youth B képzés speciálisan az U10-U15 közötti korosztályokra koncentrál.

Mindemellett, a jövőben az MLSZ Grassroots C és MLSZ Amatőr C tanfolyamok összevonásra kerülnek, és MLSZ Grassroots Alap néven folyik tovább az oktatás. Ezen tanfolyam a Grassroots szemlélet további erősítését, valamint a Grassroots labdarúgás teljes vertikumának lefedését szolgálja. További változás, hogy az MLSZ Grassroots Alap tanfolyam megkezdésének előfeltételei lesznek, melyek a következőek:
speciális szakemberek által tartott gyermekvédelmi és elsősegély képzés;
meghatározott óraszámú önkéntesség teljesítése.

Az MLSZ Grassroots C és MLSZ Amatőr C végzettségek nem évülnek el, érvényességük ezután is megmarad. A korábban megszerzett MLSZ Grassroots C licenccel lehetőség van továbblépni az UEFA C tanfolyamra; valamint az elkövetkező 3 éves átmeneti időszakban továbbra is lehetőség lesz UEFA B-re is jelentkezni ezzel a végzettséggel (évente 1 UEFA B tanfolyam indítása van tervezve).

Az edzőképző tanfolyamokat érintő változásokról, a tanfolyamok várható indulásáról részletesen Fórián Zsolt, az Edzőképzési Intézet vezetője ad majd tájékoztatást januárban, a soron következő ingyenes kreditpontszerző Webinár alkalmával. A Webinár előkészítése és felvétele folyamatban van, a pontos dátum a MOK oldalon lesz közzétéve.


További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok