Bemutatkozik: Gyetvai László

2020. május. 25., 06:38   |    

Bemutatkozik: Gyetvai László

Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága szakmai hátterét jelentős labdarúgó múlttal rendelkező munkatársak, bizottsági tagok alkotják. Szeretnénk néhányukat megszólaltatni, ezért sportszakmai múltjukról, sikereikről, jelenlegi feladataikról kérdeztük őket. Első cikkünkben Gyetvai Lászlót, a Szakmai Bizottság tagját, Grassroots koordinátort szólaltatjuk meg.

Az én gyerekkoromban mindenki focizott, így természetes volt, hogy én is beálltam játszani. Emellett más sportot is űztem: nyolcadikos koromban úttörő olimpiai bajnok voltam biatlonban. Mégis a foci volt a „minden”. 1978-ban lettem igazolt labdarúgó Nagybárkányban. Több csapatban is játszhattam: Nagybárkány, SBTC, Síküveggyár SE, Honvéd Papp József SE, Jobbágyi, Mátranovák, Nógrád Volán Baglyasalja.

Minden edzőmre jó szívvel gondolok vissza, mert mindenkitől kaptam valami pluszt. Mind emberileg mind szakmailag. A legnagyobb sportszakmai sikerem, hogy Nagybárkányból indulva, a ma megkapott alapok nélkül is sokat játszottam NBII-ben és NBI/B-ben. Tagja lehettem annak az SBTC-nek, aki 1995-ben osztályozót játszott az NBI-be jutásért.

(forrás: Herbst Rudolf, www.herbstfoto.hu)

Az utolsó évben az SBTC-ben már a technikai vezetői pozíciót is én töltöttem be. A mérkőzéseken sokszor rám csodálkoztak a játékvezetők, hogy az igazolások elintézése után a pályán is megjelentem.

2004-ben, 40 éves koromban hagytam abba a nagypályás labdarúgást. A Baglyasaljával megnyertük a Megyei I. osztályt, viszont az NBIII-ban már nem akartam játszani.

2013-ban Schuchmann Attila megyei igazgató úr invitálására kerültem az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága kötelékébe. Nagyon érdekes feladatot kaptam azzal, hogy Nógrád megye Grassroots koordinátora lettem.

Grassroots: minden, ami amatőr. Csak és kizárólag amatőr kis focistáknak biztosítunk sportolási lehetőséget a programjainkon keresztül. Az OTP Bank Bozsik Intézményi Program keretein belül focizhat minden gyerek az óvodás kortól kezdve egészen a nyolcadik osztály befejezéséig. Fair Play Cup néven a középiskolásoknak szervezünk labdarúgó tormákat egészen az országos döntőkig.

Jelenleg már csak baráti meccseken rúgom a bőrt, civilben 1993 óta az Allianz Hungária Biztosítónál dolgozom üzletkötőként.


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok