Bemutatkozik: Palaticzky Szabolcs

2020. május. 28., 14:22   |    

Bemutatkozik: Palaticzky Szabolcs

Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága szakmai hátterét jelentős labdarúgó múlttal rendelkező munkatársak, bizottsági tagok alkotják. Szeretnénk néhányukat megszólaltatni, ezért sportszakmai múltjukról, sikereikről, jelenlegi feladataikról kérdeztük őket. Cikkünkben Palaticzky Szabolcsot, a Bozsik Egyesületi Program Diósgyőri Régiójának szakmai vezetőjét, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága Szakmai Bizottságának elnökét szólaltatjuk meg.

Már kisgyermekként megismerkedtem a sporttal, főként a labdarúgással. Családi indíttatású volt a labda szeretete, a barátokkal és iskolatársakkal szinte minden szabadidőnket kihasználva rúgtuk a bőrt. Szervezett keretek között 1986-ban sikeresen felvételiztem a Petőfi iskola labdarúgó osztályába, így az SBTC igazolt labdarúgója lettem. Czene Gyula iskolaigazgató, ifj. Szarvas József osztályfőnök és Nagy Attila edző gondoskodtak a folyamatos fejlődésünkről. Első focisikerem is az iskolához köthető: még abban az évben részt vettünk a milánói „Fiatal Európa” kölyökfoci tornán, ahol U10-es csapatunk első helyezett lett, engem a legjobb játékos díjjal jutalmaztak. Sportéletem jórészt az SBTC-hez köthető, de rövidebb időszakot töltöttem a Síküveggyár és az SVT-Wamsler ifjúsági csapataiban is. Részt vettem a Nógrád megyei serdülő és ifjúsági válogatott munkájában is, nagy büszkeséggel töltött el minket, hogy két alkalommal is ezüstérmesek lettünk az országos megye válogatottak tornáján. A labdarúgás mellett kipróbáltam magam az atlétikában és az úszásban is.

               

1993-ban lettem az NBIII-as STBC felnőtt csapat tagja, ahol B. Kovács Zoltán, később Kmetty József, Patkó József, Szojka Ferenc is irányította a felkészülésünket. Komoly lehetőséget kaptam, hiszen 27 meccsen léphettem pályára, illetve részt vehettem az olasz nemzetközi torna három mérkőzésén is, mint a magyar utánpótlás válogatott tagja. Az NBIII-as Pásztó SE-nél töltött kölcsönjátékos időszakot követően 1999-ig az SBTC mezét ölthettem magamra. A csapat NBII-ből való visszalépése engem is döntéshelyzetbe hozott, így elfogadtam a Kecskemét NBI/B-s csapatának meghívását, majd az NBII-es Kiskunhalasnál is játszhattam. A megyébe a Balassagyarmat NBI/B-s csapatához tértem vissza Kis Károly, majd Gergely Károly irányítása alatt, ahol sok korábbi csapattársammal kerültem ismét egy közösségbe.

  

Sajnos kiújuló térdsérülésem miatt váltanom kellett, így több NBIII-as csapat után (Nógrád Volán Baglyasalja, Magyargéc, SBTC-Öblös, Pétervására) játékosedzői feladatot vállaltam Karancskesziben. Az elhivatottság arra sarkallt, hogy intézményi keretek között képezzem magam, ezért 2004-ben az Egri Főiskola testnevelő tanári szakára jelentkeztem. 2006-tól foglalkoztatott a Salgótarjáni Sportiskola a hat-hétéves korosztálynál, közben edzősködtem az Öblösnél és a Nógrádi Sasoknál. Karancskeszi megye II-es felnőtt csapatában játszottam, majd az SBTC U19 és U21 csapatok edzője lettem. A sikeres Somos SE időszak után Balassagyarmaton lettem szakmai vezető. Közben mindig szem előtt tartottam a személyes fejlődésemet is, így folytattam tanulmányaimat. 2009-ben kezdtem az MLSZ „D” tanfolyamát, majd idővel a szinteken végighaladva idén szerzem meg a legmagasabb szintű UEFA YOUTH „A” képesítést.

     

A játék szeretetére, az egész életen át tartó mozgásra igyekszem nevelni a játékosaimat. A következetes munkát, a szorgalmat és a kitartást helyezem első helyre, de természetesen edzőként legfőbb erénynek a türelmet és a magas szintű szakmai munkát tartom. A Bozsik Egyesületi Program Diósgyőri Régiójának szakmai vezetőjeként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy segítségére lehetek a régió egyesületeinek az utánpótlás-fejlesztés munkájában, emellett az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága Szakmai Bizottságának elnökeként is tevékenykedek. S mivel hobbim a munkám, szabadidőmben részt veszek az SBTC 100 Alapítvány munkájában is.

   


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok