Bemutatkozik: Sági László

2020. június. 10., 06:40   |    

Bemutatkozik: Sági László

Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága szakmai hátterét jelentős labdarúgó múlttal rendelkező munkatársak, bizottsági tagok alkotják. Szeretnénk néhányukat megszólaltatni, ezért sportszakmai múltjukról, sikereikről, jelenlegi feladataikról kérdeztük őket. Cikkünkben Sági Lászlót, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága Igazolási és Vitarendezési Bizottságának tagját szólaltatjuk meg.

Tősgyökeres karancslapujtői gyerek révén "szülőfalumban" ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival. Falusi gyerekként szinte minden szabadidőnket a réteken kialakított libalegelőkön töltöttük a társaimmal, ahol nemcsak fociztunk, de sok más szabadtéri játékot is játszottunk.

Tizenegy éves koromban egy barátommal kijártam labdaszedőnek a felnőtt csapat edzéseire, ahol egy nap felajánlották, hogy csatlakozzunk a serdülő csapathoz. Őszinte örömmel fogadtuk el a felkérést, így lettem 1976-ban igazolt labdarúgó. A csapatban végigjártam az életkori szamárlétrát: a serdülő után következett az ifi, majd 16-17 éves koromban részt vehettem a felnőtt csapatban is. Nagy várakozással igazoltam át az SBTC-be 1983-ban, de sajnos az élet nem igazolta az elvárásaimat: már az első meccsemen megsérültem.

1984 aztán megint nagy változást hozott az életembe. Pécsre kerültem főiskolára, ahol beléptem a Pécsi Felsőoktatási Intézmények Egyesülete csapatába, a PEAC-ba. Ott is játszottam egészen 1987-ig, amikor a sorkatonai szolgálat Miskolcra szólított. Itt sem hagytam abba a focit, 1989-ig a Honvéd Papp József SE színeiben rúgtam a labdát.

     

Leszerelésem után tíz évre visszatértem az SBTC kötelékébe, ahol B. Kovács Zoltán edző irányításával kezdtünk egyre erősödő csapatot építeni. A középmezőny elején végeztünk, nagy küzdelmeket vívtunk az SKSE-vel, Pásztóval, és a többi megyei csapattal. Pénzügyi nehézségek miatt a ’90-es évek elején egy évre egyesültünk a Síküveggyár csapatával, de a különválás után az 1993/94-es szezonban már újra SBTC néven megnyertük a bajnokságot. A csapat megvetette lábát az NBII-ben, ám a pénztelenség továbbra is nehezítette a mindennapokat.

1999-ben aztán visszatértem kis időre Karancslapujtőre, majd ismét az SBTC következett, s kipróbálhattam magam Kisbágyon csapatában is. Utolsó hivatalos mérkőzésemen – korábbi ígéretemnek megfelelően – a Karancslapujtő mezét öltöttem magamra, s 2007-ben befejeztem nagypályás pályafutásomat.

Mivel az utolsó években már kispályán is játszottam a Salgótarjáni ÁFÉSZ csapatában, ezért nem szakadtam el teljesen a labdarúgástól. Sőt, a mai napig játszom olykor-olykor a régi csapattársakkal, az SBTC Öregfiúk csapatának hírnevét, értékrendjét, hagyományait szeretnénk megőrizni, továbbvinni.

Labdarúgó pályafutásommal teljes mértékben elégedett vagyok. Egy kis "szerencsével" talán az SBTC-vel játszhattunk volna az NB I-ben is (kétszer is közel álltunk hozzá), de nem így alakult. Nagyon sok jó edzővel és játékostárssal játszottam együtt, s úgy gondolom, hogy mindenkitől lehetett tanulni, később hasznosítani. Örülök, hogy a csapat tagja lehettem, és hozzájárulhattam a játék színvonalához.

Jelenleg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályán dolgozom, de az életemben még mindig ott a foci: Schuchmann Attila, az MLSZ Nógrád megyei igazgatója meghívására az Igazolási és Vitarendezési Bizottság tagjaként próbálok továbbra is hasznára lenni a megyei futballnak.


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok