Díjak a megye amatőr labdarúgásáért I.rész

2020. május. 02., 13:43   |    

Díjak a megye amatőr labdarúgásáért I.rész

Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság társadalmi elnöksége minden év végén odaadományozza az általa alapított „Nógrád megye amatőr labdarúgásáért” díjat, melynek 2019. évi díjazottjai: Pancsovai Nándor, Bérczi József és Józsa Csaba voltak. Cikksorozatunkban őket szeretnénk bemutatni.

Pancsovai Nándor 17 éves volt, mikor a testnevelő tanára elvitte a STC ifi csapatába focizni, ahol 1950-ig játszott. Érettségi után a Nógrád Megyei Építőkhöz került dolgozni, és átkerült az itteni csapathoz, ahol Turán István volt az edző. Régi jó futballista és nagyon tapasztalt edző volt. Négyüket vitt el a STC-től: Beznát Imre, Csépe László, Lahos István és Pancsovai Nándor. Megye I. osztályban játszottak, addig középcsapat volt, de erősítésre vágytak, hogy bajnokságot nyerjen és az NBII-be felkerüljön. 1952 őszéig volt a csapatnál, de a sportpályafutása megszakadt, amikor Szegedre hívták be három évre katonának.

Mikor hazajött, akkor a megye I-es Salgótarjáni. Petőfi SC-hez hívta őt Gótai Gyula edző, s ott is volt egészen 1959-ig, mikor a csapatot feloszlatták. Akkor hagyta abba az aktív labdarúgást. Elment edzőtanfolyamra, labdarúgó edzői minősítést szerzett, 1960-1972-ig az SBTC-nél edzősködött, ekkor egy másik sportban, a kosárlabdában vezette az NBII-es csapatot.

1973-ban került a Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetséghez, ahová szintén Gótai Gyula hívta, aki akkor a főtitkári pozíciót töltötte be. 1983-ig a versenybizottságban dolgozott, majd őt nevezték ki megyei főtitkárnak, Gótai Gyula halálát követően. Egészen 2008-ig - az országban egyedülálló módon - 25 éven keresztül volt a szövetség főtitkára. Kisebb kihagyás után 2010 júniusától 2011 februárig ismét főtitkár lett. Schuchmann Attila megyei igazgató, mellett is dolgozott még több mint egy évig, 2012 júniusáig.

Szakmai munkájának megbecsüléseként az MLSZ Versenybizottságának tagja is volt, majd a kilencvenes évek elején induló NBIII-ban megkapta a 6 csoport közül a Mátra csoport ellenőrzési feladatait, mely 5 nógrádi, 5 hevesi és 6 jász-nagykun-szolnoki csapatot foglalt magában. Munkáját az MLSZ és az SBTC számtalan díjjal elismerte, köztük Nógrád megye Bérczy Károly díját 1992-ben, a Magyar Labdarúgásért emlékérem aranyfokozatát pedig 2003-ban kapta. Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága által adományozott „Nógrád megye amatőr labdarúgásáért” díjat személyesen nem tudta átvenni, ezért azt más úton juttatták el számára.


További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok