Díjak a megye amatőr labdarúgásáért II.rész

2020. május. 02., 13:44   |    

Díjak a megye amatőr labdarúgásáért II.rész

Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság társadalmi elnöksége minden év végén odaadományozza az általa alapított „Nógrád megye amatőr labdarúgásáért” díjat, melynek 2019. évi díjazottjai: Pancsovai Nándor, Bérczi József és Józsa Csaba voltak. Cikksorozatunkban őket szeretnénk bemutatni.

Józsa Csaba labdarúgóként 40 évig játszott versenyszerűen 1973 és 2013 között. Csapatai az Eger SE, a Bélapátfalva, a Romhány SE és a Diósjenő SE voltak.

1987-ben végezte el az egri tanárképző főiskolát orosz-testnevelés szakon, majd Diósjenőn dolgozott. A főiskola elvégzése óta is folyamatosan képezi magát, így Pécsen egyetemi diplomát szerzett testnevelésből, labdarúgó edzőként pedig előbb az MLSZ C, majd 2003-ban az UEFA B tanfolyamot végezte el.

33 éves edzői pályafutása alatt elsősorban az utánpótlásban dolgozott, de néhány évadban a Diósjenő SE felnőtt csapatát is irányította a megye II., és a megye I. osztályban. Büszke arra, hogy a jelenlegi Diósjenői csapat valamennyi játékosa nála kezdte pályafutását, de az egyesület vezetőségi tagjai is a tanítványai, illetve a játékosai voltak. A jelenleg futó különböző bajnokságokban 3 korábbi játékosa a Ferencvárosban (közülük ketten profi szerződéssel), egy játékosa az MTK-ban, két játékosa a MOL Fehérvárban, négyen a Vácban, (közülük egy profi szerződéssel) játszanak hétről-hétre.

Emlékezetes sikert arattak utánpótlás csapataikkal 2008-ban Olaszországban, ahol többek között a Torino, és az A.C. Milan csapatait legyőzve lettek tornagyőztesek, majd 2009-ben ugyanezen a tornán 2. helyezést értek el. Ugyancsak 2009-ben országos 1. helyezést szereztek a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség által rendezett döntőben, ahol a 20 megyei győztes csapat vett részt. 2015-ben Bécsben szereztek 3. helyezést egy nemzetközi utánpótlás tornán.

A Bozsik-programban csaknem egy évtizede csoportvezető csapatként szerepelnek. Munkája során számos elismerésben részesült, melyek közül kiemelkedik, hogy 2009-ben megkapta a „Diósjenő díszpolgára” kitüntető címet.

A díjat átadta Gál Tibor, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának támogatója, a társadalmi elnökség tagja.


További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok