Egészségügyi ajánlások az edzések megtartásához

2020. május. 07., 08:22   |    

Egészségügyi ajánlások az edzések megtartásához

A Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Megyei Igazgatósága az esetleges edzések megtartásával kapcsolatban a következő megállapításokat és ajánlásokat teszi az egészség megőrzésének érdekében:

 

Mindenek előtt felhívja a figyelmet, hogy a nagyobb csoportokban történő bármilyen nemű foglalkozások növelik a kockázati tényezők lehetőségét!

Az ajánlások betartása, betartatása nem csak kötelessége a játékosoknak és a kluboknak, de jól felfogott érdeke is. A szabálykövető magatartás és az ajánlások elfogadása a leghatásosabb eszköz a vírus elkerülésére.

 

Edzés lehetőleg mindig a legoptimálisabb létszámban történjen, ne legyenek jelen nélkülözhető személyek. Az edzés lehetőség szerint a nézők, látogatók előtt legyen zárt kapus. Mivel a legtöbb helyen ez nem megoldható, ezért hívják fel a figyelmet a kockázatokra az esetleges nézők esetében.

Az edzések lebonyolításához szükséges az összes résztvevő tájékoztatása az alapvető higiénés szabályok betartásáról (kézfertőtlenítés, köhögés és tüsszentés, távolságtartás), valamint a fertőzés tüneteiről lehetőleg a higiénés szakember utasításainak megfelelően.
Az öltözők az edzések és az esetleges edzőmérkőzések utáni rendszeres és alapos takarítására és fertőtlenítésére kiemelt figyelmet kell fordítani. Az ózongenerátoros vagy a klórdioxinos fertőtlenítés javasolt.
A létesítménybe való belépés előtt a játékosok és a stábtagok írásban nyilatkoznak a higiénés szakembernek arról, hogy tünetmentesek.
A közös helyiségek használata minimális időtartamban, elkerülhetetlen helyzetben ajánlott.
A csapat megbeszélések lehetőség szerint maradjanak el. Javasolt az egyéni megbeszélés, személyesen vagy online környezetben.
A helyiség megfelelő szellőztetése javasolt.
Konyhát, közös étkezőt senki ne használjon, közös étkezés ne legyen tartva!

Alkoholos kézfertőtlenítők (és adagolók) elhelyezése minden helységben ajánlott.

Az ajtók nyitva hagyása, ajtó kilincsek érintésétől tartózkodás javasolt.
Az öltözőben eltöltött idő minimalizálása az edzés előtt és után javasolt.

Kizárólag palackozott italok, és kizárólag egyéni palackok használata ajánlott.
A közös helyiségek (öltözők, zuhanyzók) használata esetén (csak kis csoportokban) 2 m távolság tartása mellett ajánlott.
Az egyéni zuhanyzás javasolt (hogy elkerüljék a gőzt, mint a vírust jól közvetítő közeget), vagy mérlegeljék az otthon zuhanyozást.
A játékosok kiscsoportban mindig ugyanabban az összetételben legyenek.

A fitnesztermeket ne használják, ha mégis, akkor a felszerelést kizárólag egyszer használatos kesztyűkben, arcmaszkkal használják, a használat előtt és utáni fertőtlenítés mellett.

 

Az esetleges edzőmérkőzések szervezése és lebonyolítása a sportszervezetek saját felelőssége. A edzőmérkőzésekre a megyei igazgatóság játékvezetőt és asszisztenseket nem biztosít.

 

A Tisztelt Érdeklődő az ajánlás mellett megtalálhatja a Magyar Labdarúgó Szövetség Orvosi Bizottságának ajánlásait a hivatásos labdarúgók tevékenységét illetően, mely dokumentumból további, a témával kapcsolatos megszívlelendő ajánlásokról olvashat.

 

Tegyük meg a lehető legtöbbet, hogy megóvhassuk magunkat és környezetünket!

 


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok