Kezdődik a 2020/2021 téli átigazolási időszak

2021. január. 17., 15:51   |    

Kezdődik a 2020/2021 téli átigazolási időszak

2021. január 15-től február 14-én éjfélig tart a jelen bajnoki év téli átigazolási időszaka.

A hatályos - ELN-123/2020 (07.29.) - Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat rendelkezései szerint 2020. január 15-én megkezdődik a téli átigazolási időszak. Átigazolásra az átadó sportszervezet hozzájárulásával van lehetőség.

Átigazolási kérelmet csak a hatályos formanyomtatványokon áll módunkban elfogadni, melyek az Ifa Nyomtatványok menüpontjából tölthetők le.

A 13.§. iránymutatása szerint a sportszervezetek az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor az alábbiakban meghatározott maximum összeghatárig állapodhat meg egymással. Az átadó sportszervezet írásban lemondhat az „A” táblázatban szereplő felnőtt működési költségtérítésről.

Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. 

A kivételes átigazolási lehetőségeket a NYIÁSZ 19.§-a taglalja.

Az igazolások, átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül történik!

VERSENYENGEDÉLY KÉRELEM - NYIÁSZ 16.§ 1.g):
A versenyengedélyeket kizárólag a labdarúgók eredeti, írásos hozzájárulásával lehet igényelni. A Versenyengedély igénylő lapot (14. sz. melléklet) ki kell tölteni és alá kell írniuk a labdarúgóknak (kiskorú labdarúgó esetén a törvényes képviselő is) az adott bajnoki szezonra vonatkozólag. A Versenyengedély igénylő lapot nem kell feltölteni a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerbe a versenyengedély elektronikus úton való megigénylésekor, de a hiánytalanul kitöltött dokumentumot a sportszervezet köteles megőrizni legalább 5 évig és ezen időtartamon belül köteles bármikor az MLSZ rendelkezésére bocsátani, ha az MLSZ erre írásban felszólítja. Amennyiben a sportszervezet az eredeti Versenyengedély igénylő lapot nem tudja az MLSZ felé bemutatni, a sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás indítható. A dokumentumot szakáganként kell kitölteni, aláírni.

VERSENYIGAZOLVÁNYOK LEADÁSA ÁTIGAZOLÁSKOR

Bajnoki év közbeni átigazoláskor a labdarúgónak a sportszervezet köteles a versenyigazolványát (sportorvosival együtt) átadni és azt a labdarúgó az átigazolást végző megyei igazgatóságnál köteles leadni. A labdarúgó átigazolását követően az új sportszervezetébe érvényes versenyigazolványa csak ezt követően kerülhet kinyomtatásra!

SPORTORVOSI KÁRTYÁK CSERÉJE

Díjfizetési rend:
10. C.: „Sportorvosi igazolás újbóli elkészítésének eljárási díja: 600 Ft + ÁFA/fő”
10. D.: "Sportorvosi igazolás cseréjének eljárási díja: Térítésmentes (Csak abban az esetben térítésmentes, ha a labdarúgó betelt sportorvosi igazolása leadásra kerül az illetékes igazoló szervnél! )"

További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatóak, amely letölthető az MLSZ dokumentumtárából.


További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok