Megyei Kupa döntő: Bajnok a Mátraterenye csapata

2019. május. 31., 08:32   |    

Megyei Kupa döntő: Bajnok a Mátraterenye csapata

2019. május 29-én (szerdán) 17.30 órától került sor a Szojka Ferenc stadionban Salgótarjánban a Megyei Kupa döntőjére. A mérkőzést Bogár Gergő vezette, asszisztensei Chikán Péter és Gecse Zoltán voltak, a tartalék játékvezetői feladatot Kis Zsolt vállalta el.

Az elmúlt napok időjárása sajnos a kupadöntőt sem kímélte. A mérkőzés előtt egy órával jégeső áztatta a stadion gyepét, így kérdésessé vált a meccs lefolytatása. A kezdési időpontra az eső elállt, a játékvezetők megvizsgálták a pályát és játékra alkalmasnak találták, így felvonulhatott a két csapat.

A Mátraterenye csapat tagjai voltak: Kotroczó Ádám (K), Romhányi Tamás, Zsély Benedek Zsombor, Babka Tamás, Lengyel Dávid, Bujtár Tamás (C), Novota Zoltán, Pál Gergő, Jeney Gyula, Bartha Krisztián, Miklós Martin, cserék: Kuris Attila (K), Horváth Szabolcs, Adorján Zalán, Domán Richárd László, Sipkó Bence, Határ István és Toronyi László.

A Karancslapujtő csapatát: Szabó Attila (K), Cseh Márton (C), Zsély Dániel, Rácz Róbert, Bozó Patrik, Novák Norbert, Oláh Ádám Urbán, Pingiczer Tamás, Ajtai Dániel, Gyarmati Koppány, Novák János, cserék: Oláh Tibor (K), Gordos Tamás, Tóth Szilárd, Danyi Attila és Lavaj Zoltán alkották.

A kedvezőtlen időjárás sajnos távol tartotta a nagyobb számú nézősereget, de még így is közel 200-an dacoltak az esővel, széllel, hogy jelen lehessenek az eseményen. A pályát körbeálló mátraterenyei labdaszedő gyerekek is rettenthetetlenül álltak a posztjukon és tették a dolgukat a mérkőzés folyamán.

A bemelegítés során a játékosok már megtapasztalhatták az eső áztatta pálya csúszós talaját, ami sajnos sokszor nehezítette a játékot, így a szokásosnál több ütközés tarkította a mérkőzést. Szerencsére komolyabb sérülésre nem került sor.

Az első félidő a Mátraterenye támadásaival kezdődött, leginkább az ellenfél térfelén folyt a játék, azonban a 20. perc után a Karancslapujtő is felvette a ritmust és Novák János vezérletével átvette az irányítást. Olyannyira belelendültek a játékba, hogy a 42. percben Oláh Ádám Urbán egy kitűnő szabadrúgásból meg is szerezte a vezetést csapata számára.

A gyülekező fekete felhőkből látszott, hogy a második félidőben ismét elered majd az eső, ami tovább nehezíti a játékot. Ennek ellenére a játékosok mintha szárnyra kaptak volna. Pörgősebb támadások, élénkebb játék vette kezdetét. Az egyre erősebben zuhogó esőben Pál Gergő az 56. percben egyenlített, majd Bozó Patrik ismét megszerezte a Karancslapujtő számára az előnyt. Gyors egymásutánban aztán két mátraterenyei gól formájában jött a válasz: Bujtár Tamás a 63. percben egyenlített, és Pál Gergő második góljával a 68. percben megszerezte a győzelmet érő utolsó találatot a mérkőzésen.

Mátraterenye NKSE és Karancslapujtő KSE 3-2 (0-1)

A 2019. évi nógrádi Megyei Kupa helyezettjei:
1. Mátraterenye NKSE
2. Karancslapujtő KSE
3. Érsekvadkert SE és Mohora SE

Az eredményhirdetésre és díjátadóra már zuhogó esőben került sor. Schuchmann Attila, az MLSZ Nógrád megyei igazgatója mondott rövid köszöntőt és gratulált a kupa két legjobb csapatának a szép teljesítményhez és a látványos mérkőzéshez. Az érmeket és tárgyi jutalmakat Répás Béla, az igazgatóság társadalmi elnöke, a kupákat Stayer László, a társadalmi elnökség tagja adta át. A csapatokon kívül jutalmazták az összecsapás legjobb játékosát is: az elismerő díjat Pál Gergő kapta. A társadalmi elnökség által megszavazott pénzjutalmakat (300 ezer, 200 ezer és 100-100 ezer forint a helyezéseknek megfelelően) a megyei igazgatóság átutalja a csapatok számlájára.

Köszönjük a Megyei Kupa valamennyi csapatának a mérkőzések során nyújtott lelkesedését és teljesítményét, és természetesen gratulálunk az idei győztesnek: a Mátraterenye NKSE csapatának!

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

2024-03-08 10:22:39

Amatőr licenckérelem és pályahitelesítés 2024/2025

A 2024/2025. évi NB III. és vármegyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságba nevezni szándékozó sportszervezet licenc kérelmet köteles benyújtani az MLSZ licenc eljárásban illetékes szervezeti egységéhez.

Bajnokság
Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

2023-09-26 09:43:36

Ezúttal Nógrádban erősödött tovább a sportbarátság

Folytatódott négy vármegye egykori labdarúgó kiválóságainak tornája, amelyet idén a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban rendeztek meg.

Értesítők, információk

Szponzorok