MLSZ Grassroots C képzés indult a megyeszékhelyen

2018. szeptember. 21., 13:08   |    

MLSZ Grassroots C képzés indult a megyeszékhelyen

A mai napon indult Salgótarjánban a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete által kiírt MLSZ Grassroots C tanfolyam, amely képzési lehetőség éveken keresztül elkerülte Nógrád megyét a nem megfelelő létszámú nógrádi felvételizők létszáma miatt. A tanfolyam 24 hallgatóval kezdett, az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat Kriston István, az MLSZ Edzőképzési Instruktora vezeti. A képzés elméleti részének a salgótarjáni Városi Sportcsarnok, míg a gyakorlati résznek a Tóstrand műfüves nagypályája ad otthont. A leendő C licensszel rendelkező edzők, felkészítők gyakorlati felkészüléséhez az SBTC korosztályos utánpótlás csapatai nyújtanak segítséget, melyet ezúton is köszönünk a klubnak.

A tanfolyam hét héten át zajlik, majd e-learning formájában elméleti vizsgával, illetve gyakorlati vizsgával zárul.

A tanfolyam indításával kapcsolatban Schuchmann Attilt, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság vezetőjét kérdeztük:

" Régen rendezhettünk a megyénkben hasonló tanfolyamot, aminek az okát sokan ismerjük, sajnos a klubvezetők nem tartják fontosnak az utánpótlásban dolgozó felkészítő edzők képzését! A csökkenő csapatlétszámok pedig egyértelműen mutatják, hogy egyedül ezen az úton tudunk a negatív folyamatnak gátat szabni, ha nem is megállítani! Az idén sem érte el a nógrádi hallgatók létszáma a 10-et sem, a szomszédos megyékből felvett jelentkezők töltik fel a tanfolyam megrendezéséhez kellő létszámot! Azonban akik bejutottak, közülük a teljesség igénye nélkül Csécséről, Pásztóról, Diósjenőről és Salgótarjánból is értékes, motívált leendő szakembereket sikerült felvennünk, akik az általuk képviselt településen kívánnak majd az utánpótláskorú labdarúgókkal foglalkozni, a tanfolyamon elsajátított ismeretanyagot alkalmazva képezni a gyerekeket. Nekik sok sikert kívánok a tanfolyam elvégzéséhez és kívánom, hogy az önmagukból fakadó igényességgel kiegészítve tartsák meg a mindennapi foglalkozások keretében az edzéseket a tanítványaiknak, ösztönözzék volt vagy jelenlegi csapattársaikat, hogy hasonlóan hozzájuk jelentkezzenek a hasonló képzési lehetőségekre, mert egy-egy településen is fontos, hogy összefogással, tudással felvértezve adjuk át a tapasztalatainkat a elnövekvő generáció számára!"

A tanfolyam szervezésében és a felvételi eljárás lebonyolításában Gyetvai László és Palaticzky Szabolcs Urak segítették az MLSZ Edzőképzés munkáját, a felvételi gyakorlati vizsgán az egészségügyi biztosítást dr. Ferkó Attila  doktor Úr látta el.


Címkék:

További hírek

Általános
Mészáros Ferenc előadása

2019-02-13 17:10:24

Mészáros Ferenc előadása

"Motiváció tréning" címmel tart előadást Mészáros Ferenc

Általános
Kreditpontszerzési lehetőség a fővárosban
Általános
Önkéntes szervezői tanfolyam
Általános
Újabb kreditpontgyűjtési tanfolyam

2018-11-26 09:32:12

Újabb kreditpontgyűjtési tanfolyam

Újabb kreditpontgyűjtési tanfolyam

Értesítők, információk

Szponzorok