MLSZ Grassroots C képzés indult a megyeszékhelyen

2018. szeptember. 21., 13:08   |    

MLSZ Grassroots C képzés indult a megyeszékhelyen

A mai napon indult Salgótarjánban a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete által kiírt MLSZ Grassroots C tanfolyam, amely képzési lehetőség éveken keresztül elkerülte Nógrád megyét a nem megfelelő létszámú nógrádi felvételizők létszáma miatt. A tanfolyam 24 hallgatóval kezdett, az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat Kriston István, az MLSZ Edzőképzési Instruktora vezeti. A képzés elméleti részének a salgótarjáni Városi Sportcsarnok, míg a gyakorlati résznek a Tóstrand műfüves nagypályája ad otthont. A leendő C licensszel rendelkező edzők, felkészítők gyakorlati felkészüléséhez az SBTC korosztályos utánpótlás csapatai nyújtanak segítséget, melyet ezúton is köszönünk a klubnak.

A tanfolyam hét héten át zajlik, majd e-learning formájában elméleti vizsgával, illetve gyakorlati vizsgával zárul.

A tanfolyam indításával kapcsolatban Schuchmann Attilt, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság vezetőjét kérdeztük:

" Régen rendezhettünk a megyénkben hasonló tanfolyamot, aminek az okát sokan ismerjük, sajnos a klubvezetők nem tartják fontosnak az utánpótlásban dolgozó felkészítő edzők képzését! A csökkenő csapatlétszámok pedig egyértelműen mutatják, hogy egyedül ezen az úton tudunk a negatív folyamatnak gátat szabni, ha nem is megállítani! Az idén sem érte el a nógrádi hallgatók létszáma a 10-et sem, a szomszédos megyékből felvett jelentkezők töltik fel a tanfolyam megrendezéséhez kellő létszámot! Azonban akik bejutottak, közülük a teljesség igénye nélkül Csécséről, Pásztóról, Diósjenőről és Salgótarjánból is értékes, motívált leendő szakembereket sikerült felvennünk, akik az általuk képviselt településen kívánnak majd az utánpótláskorú labdarúgókkal foglalkozni, a tanfolyamon elsajátított ismeretanyagot alkalmazva képezni a gyerekeket. Nekik sok sikert kívánok a tanfolyam elvégzéséhez és kívánom, hogy az önmagukból fakadó igényességgel kiegészítve tartsák meg a mindennapi foglalkozások keretében az edzéseket a tanítványaiknak, ösztönözzék volt vagy jelenlegi csapattársaikat, hogy hasonlóan hozzájuk jelentkezzenek a hasonló képzési lehetőségekre, mert egy-egy településen is fontos, hogy összefogással, tudással felvértezve adjuk át a tapasztalatainkat a elnövekvő generáció számára!"

A tanfolyam szervezésében és a felvételi eljárás lebonyolításában Gyetvai László és Palaticzky Szabolcs Urak segítették az MLSZ Edzőképzés munkáját, a felvételi gyakorlati vizsgán az egészségügyi biztosítást dr. Ferkó Attila  doktor Úr látta el.


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok