Nógrád megyei U.14-13-12 évesek őszi tábora Salgótarján, Tóstrand

2015. november. 07., 07:53   |    

Nógrád megyei U.14-13-12 évesek őszi tábora Salgótarján, Tóstrand

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az OTP. Bank hathatós támogatásával ebben az évben is elkezdődött megyénk labdarúgó utánpótlás csapatainak felmérése, a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok kiválasztása a megyei válogatotthoz. A Bozsik Kibontakoztatási Programnak a célja, azokat a kis labdarúgókat megtalálni, felépíte-ni, akik a labdarúgást, nemcsak mint szórakozást adó, örömélmény lehetőséget biztosító tevékenységnek élik meg, hanem valóban LABDARÚGÓK szeretnének lenni. Az őszi iskolai szünet előtt minden korosztály alközponti szinten gyűjtötte össze a legjobbjait, majd az alközponti válogatottak, valamint a kiemelt utánpótlásképző egyesületek (SBTC., BSE-PF.) csapatai mérkőztek meg a szakemberek figyelő szemei előtt, hogy a legjobbak me-gyei korosztályos válogatottként vegyenek részt a szervezett fejlesztő táborban. A kiválasztottak két napot, négy edzésprogramot töltöttek el a csapatvezetők vezetésével és a központi elvek egységes iránymutatása alapján teljesítették az edzésvázlatokban megadott szakmai anyagot. Az U.14 évesek ebben az évben Palaticzky Szabolcs megbízott edző irányításával, Sipkó Sádor, Csatlós Csaba és Benécs Balázs edzők segítségével végezték a passz-átvétel, egységes csapat védekezési és játék felépítési gyakorlatokat.

Az U.13 évesekért Sipkó Sándor megbízott edző felelt és Csatlós Tamás, Eóry Tibor segítették az 1:1 és 2:2 elleni játékhelyzetek helyes megoldásait megtalálni.

Az U.12 éveseket féltve vártuk a táborba, hiszen ilyen fiatal korosztály csak most, ebben az évben alakíthatott megyei válogatottat. Őket Borda Tamás megbízott edző vezette és Pala-ticzky Szabolcs, Józsa Csaba, Berki Krisztián edzők segítették a csapat és csapatrészek egysé-ges mozgásának elsajátításában a védekezés és játék felépítés területén.

Meg kell említeni, hogy a legtöbb kiemelkedő, kreatív teljesítményt ez a korosztály ajándékozta az edző kollégáknak. Hogyan tovább? Remélhetőleg a válogatott őszi táborában résztvevő gyerekek elmondják az otthoni edzéseiken, milyen gyakorlatokat kaptak feladatként a táborban és a felkészítő edzők tovább fogják vinni ezen alapgyakorlatok beégetését az emlékezetbe és akkor a következő tábori vagy összetartási eseményeken még magasabb ismereti szintről folyta-tódhat a tervezett munka. Remélhetőleg a táborban készült kisfilmek link címei mindenki számára elérhetőek lesznek a megyei szövetség honlapján. (www.nogradfoci.hu) Köszönöm minden tárborban résztvevő kis tehetségnek, az edző kollégáimnak és nem utolsó sorban a szülőknek azt a munkát, segítséget, amely a tábort sikeressé tette! Taskó András OTP. Bank Bozsik Program szakmai igazgató/Nógrád


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok