Sportszervezői tanfolyam

2019. március. 22., 15:59   |    

Sportszervezői tanfolyam
Amatőr sportszervezői tanfolyam Salgótarjánban

Sportszervezői tanfolyam

 

 

 

A 2019/2020-as megyei I. osztályú és NB III bajnokságokban az amatőr licenc kérelem beadásának egyik feltétele lesz, hogy a sportszervezetből minimum 1 főnek amatőr sportszervezői oklevéllel kell rendelkeznie.

Ennek okán a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete – a 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá nem tartozó iskolarendszeren kívüli – „Amatőr labdarúgó sportszervezői” tanfolyamot indított Nógrád megyében is.

A tanfolyam célja: a tudásanyag átadásával megkönnyíteni az amatőr bajnoki osztályokban szereplő sportvezetők munkáját.

A 2019. március 1-22-ig tartó tanfolyamra azon egyesületek delegáltjai érkeztek, akik a 2019/2020-as szezonban a megye I. osztályú vagy NB III-as bajnokságba kívánnak nevezni. Mellettük több olyan egyesület képviselője is jelen van, akik frissíteni vagy bővíteni szeretnék ismereteiket.

Az első oktatási napon dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója bemutatta a labdarúgás hazai és nemzetközi irányító szerveinek munkáját (UEFA, FIFA, MLSZ), és ismertette az MLSZ stratégiáját. Csiki Károly, az MLSZ Versenybizottságának tagja előadásokat tartott vezetés- és szervezéselméletből, a mérkőzések biztonságos lebonyolításának feltételeiről és az MLSZ Versenyszabályzatról. Mersich Péter, az MLSZ versenyigazgatóságának versenyszervezője, a futsal szakág felelőse bemutatta a szakágat, és Gálné Kövér Georgina, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának munkatársa ismertetőt tartott az IFA ügyviteli rendszerének használatáról.

Március 8-án a második oktatási napot Szekeres Ágnes régiós koordinátor előadása indította a TAO pályázati rendszer és az ellenőrzési folyamat ismertetésével. Ezután Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Heves megyei igazgatója következett, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás-programjának egyesületi részét vezeti. Előadásaiban érintette a Grassroots fontosságát, szerepét, területeit, a Fair Play Cup-ot, és a Bozsik Egyesületi Programot is. Ebéd után Majoros Attila, a Bozsik program intézményi részének vezetője következett, aki a fő célkitűzésekről, a labdarúgás megszerettetéséről, a tehetségkutatás és –fejlesztés fontosságáról beszélt. Palaticzky Szabolcs régiós szakmai vezető a Nógrád megyei csoportok és csapatlétszámok csökkenéséről tartott előadást. Fodor Ernő, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága Versenybizottságának elnöke a regisztrációs kártyával kapcsolatos információkat osztotta meg a hallgatókkal, míg dr. Kis Krisztián, a Fegyelmi Bizottságának elnöke a fegyelmi szabályzatról tájékoztatta a hallgatókat.

A program március 14-én a következő oktatási nappal folytatódott. Vágó Attila a női szakág volt szövetségi kapitánya a női futball bemutatásával kezdett. Fodor Ernő az amatőr licenc szabályzatról tartott előadást, ezt követte Kanyó Ferencnek, Versenybizottságunk tagjának infrastruktúra szabályzat ismertetése. Az MLSZ edzőképzési programjáról Sisa Tibor, az MLSZ Edzőképzési Központ igazgatóhelyettese beszélt. A játékvezetés szabályait Bogár Gergő, NB I-es játékvezető ismertette, majd ismét Gálné Kövér Georgina következett, aki ezúttal a NYIÁSZ-ról tartott tájékoztatót. Az Országos Pályaépítési Programról és a megyei labdarúgásról Schuchmann Attila megyei igazgató beszélt. A tanfolyamot 2019. március 22-én egy írásbeli vizsga zárja.

Minden hallgatónak jó tanulást és sikeres vizsgát kívánunk!

 


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok