Sisa Tibor előadása Salgótarjánban

2019. június. 16., 12:27   |    

Sisa Tibor előadása Salgótarjánban

2019. május 27-én került sor Sisa Tibor előadására, melynek az utánpótlásnevelés és edzőképzés voltak a fő témái.

Nagy érdeklődés előzte meg az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága által szervezett előadás sorozat utolsó rendezvényeként meghirdetett programot. A hallgatóság között leginkább gyerekekkel foglalkozó labdarúgó edzők és sportszervezeti vezetők vettek részt.

A Nógrád megyei születésű és kötődésű Sisa Tibor labdarúgóedzőt, az MLSZ edzőképzési igazgatóhelyettesét, az UEFA nemrégiben nevezte ki 2021-ig a technikai instruktorai közé.

A labdarúgó szakember előadása a döntésképesség és a kreativitás fejlesztéséről szólt. Kiemelte a nógrádi edzők, felkészítők tevékenységének fontosságát! A szegényebb régiók mindig is adtak tehetségeket a magyar labdarúgásnak! Büszkének kell lennünk, hogy nógrádiak vagyunk és tartással, egyenes gerinccel végeznünk a munkánkat!

SisaTibor előadását a gazdag, videoanyagokkal tarkított színes képvilág jellemezte, szenvedélyes retorikával szólt a hallgatósághoz.

Többször hangsúlyozta a magyar labdarúgás már meglévő szakmai anyagainak hitelességét, melyet más nemzetek alkalmaztak saját stílusuk, oktatási módszereik kidolgozása alkalmával! Ezek a szakkönyvek időtállóak, a múltban Európában és a világban alkotó magyar edzők munkája alapozta meg a ma vezető nagyhatalmak labdarúgását.

   

Az előadás második felében a szakmai kérdések megvitatására került sor, ahol a a labdarúgók felkészítésében fontos szerepet játszó technikai elemek oktatásának fontosságáról beszélt az MLSZ edzőképző vezetője.

Elemzésre került a reakcióidő javítása, mint a döntésképesség végeredménye csakúgy, mint a technika elemek és a taktika közötti szoros összefüggés tárgyalása.

Sisa Tibor kiemelte, hogy nagy szükség van az idősebb, tapasztaltabb edzők véleményére, iránymutatására és kizárólag összefogással egymás megbecsülésével lehet előbbre jutni!

(Köszönet Palaticzky Szabolcsnak a fényképekért!)


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

2023-01-19 11:22:24

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.01.31.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Központja ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Általános
A Magyar Labdarúgás Napja

2021-11-25 12:25:54

A Magyar Labdarúgás Napja

Általános
Edzőmérkőzést játszott a megyei válogatott
Általános
Amatőr válogatottak tornája Kisvárdán

Értesítők, információk

Szponzorok